Werknemers

Voor werknemers wordt de arbeidsmarkt steeds interessanter. Je kunt steeds gerichter informatie vinden over een functie, opleidingen en vacatures. De arbeidsmarkt wordt flexibeler: een werkgever huurt een zzp'er of specialist in voor een tijdelijk klus of wanneer de expertise niet voor handen is. Payroll, freelance en samenwerkingsverbanden van verschillende zelfstandigen worden steeds populairder.

Naast de flexibele arbeidsmarkt blijft het vertrouwde loondienst nog altijd de grootste groep. Voor beide partijen geldt wel steeds meer dat bijscholing door opleiding, ervaring of zelfstudie belangrijker is geworden.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Zelf fanatiek zoeken op internet naar een geschikte vacature is van belang voor het succesvol vinden van een nieuwe baan. Maar werkgevers gaan ook de vacaturesites af op zoek naar kandidaten. Zorg er daarom voor dat je cv zichtbaar is voor werkgevers.

De regio Rotterdam is door de Rotterdamse Haven één van de belangrijkste werkgever van Nederland. Logistiek, handel en de petrochemie zijn van oudsher de belangrijkste werkgevers. De internationale positie van Rotterdam maakt dat ICT en communicatie een steeds belangrijkere rol speelt in Rotterdam.

Bekijk hier vacatures van Rotterdam